The Hans Annellsson Story
Liten Hans
Lite större Hans
Hans växer till sig
Vuxen Hans
Hans har blivit stor
Nutida Hans
 

 

Jag föddes 7:e oktober 1957 i Växjö, började skolan i Halmstad och flyttade till Hässleholm i tvåan. Jag började spela mandolin i Kommunala Musikskolan, gick efter några år över till trummor för att i 12-års åldern byta mina trummor mot en el-gitarr. När jag skulle börja ta lektioner så fick jag skaffa en akustisk nylonsträngad också.

Efter grundskolan gick jag på Musikgymnasiet i Malmö (1973-75). Där träffade jag Sven Bornemark och bildade tillsammans med honom, Jörgen Bornemark, Stefan Rubenson och Joakim Rooke gruppen Press.

Press debuterade i S:t Petriskolans aula maj 1976. Samtidigt kom jag in på Musikkonservatoriet i Köpenhamn, där jag gick i två år (1975-77) och spelade klassisk gitarr för Per-Olof Johnsson.

Press bytte så småningom namn till Mobile och gjorde en singel, som vi gav ut själva (se skivor). Mobile förändrades sedan till Savoy, som gjorde en platta för EMI. 1983 släppte jag en egen singel, Kassandra, som mixades av Michael Tretow.

1980 gjorde jag några konserter, bl. a. på Malmö Konsthall, där jag spelade elgitarr med två bandspelare (med Robert Fripps "Frippertronics" som förebild). I samma veva blev jag medlem av gitarrensemblen The Void Minimalistic Orchestra.

1982 och 1992 var jag med och ordnade konserter på Malmö Konsthall, där vi spelade musik av John Cage. 1994 gjorde vi en konsert där med musik av Frank Zappa (se Zappa).

Från 1990 har jag gett ut skivor i eget namn (se skivor). Jag har min studio, där 90% av alla inspelningar görs. Just nu arbetar jag med Cubase Audio Falcon i kombination med Adat digital-bandspelare.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Hans_Annellsson

Välkommen till
Annellssongs
Hans Annellssons hemsida

 

Sidan uppdaterad 2015-04-04
©  Hans Annellsson 1998-2015
Web-design: Sven Bornemark